Mediterrane roerbak van biefreepjes en venkel
Ingrediënten
Bereidingswijze Mediterrane roerbak van biefreepjes en venkel
Stap 1
Laat de biefreepjes op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Snijd de ui in dunnen partjes.
Stap 3
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 4
Halveer de olijven (en indien nodig verwijder de pit).
Stap 5
Pers de knoflook boven een kom uit en roer er paprikapoeder, komijn, oregano, wat zout, versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels olijfolie door.
Stap 6
Schep de biefreepjes erdoor en marineer ze 5 minuten.
Stap 7
Halveer intussen de venkelknollen (verwijder de stengels) en snijd de helften in partjes van 1 cm dik.
Stap 8
Laat de wok op hoog vuur gloeiend heet worden.
Stap 9
Schep de gemarineerde biefreepjes in de hete wok en roerbak ze op hoog vuur snel rondom bruin.
Stap 10
Schep de biefreepjes op een bord.
Stap 11
Voeg 1 eetlepel olijfolie aan het bakvet in de wok toe en roerbak de ui en venkel al omscheppend 2-3 minuten.
Stap 12
Voeg sinaasappelrasp en -sap toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de venkel gaar is.
Stap 13
Schep de biefreepjes met uitgelopen vocht en olijven toe en warm het gerecht nog even goed door.
Stap 14
Serveer met zilvervliesrijst of volkoren penne.
