Meergranenbroodjes met pekelvlees, roerei en aspergepunten
Ingrediënten
Bereidingswijze Meergranenbroodjes met pekelvlees, roerei en aspergepunten
Stap 1
Hak de dille fijn.
Stap 2
Halveer de cherrytomaatjes.
Stap 3
Snijd een stukje van de houtachtige uiteinden van de aspergetips.
Stap 4
Kook de aspergetips in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in ongeveer vijf minuten beetgaar.
Stap 5
Giet ze af in een zeef en spoel ze onder koud water af om het kookproces te stoppen.
Stap 6
Laat ze goed uitlekken.
Stap 7
Klop in een kom de eieren los met de room, wat zout en peper.
Stap 8
Smelt de helft van de boter in een pan met een dikke bodem en schenk het ei erin.
Stap 9
Laat het ei al roerend stollen tot het stevig wordt, maar nog wel glanst en smeuïg is.
Stap 10
Roer de dille erdoor.
Stap 11
Snijd de meergranenbroodjes aan de bovenkant tot op de onderkant in.
Stap 12
Leg ze op borden en duw ze helemaal open.
Stap 13
Bestrijk de snijkanten dun met boter en leg er een plak pekelvlees in.
Stap 14
Duw het vlees tegen de zijkanten van het brood en verdeel de rucola en het roerei erin.
Stap 15
Leg de aspergetips en de cherrytomaatjes op het roerei.
