Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaanse maïssoep met paprika
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaanse maïssoep met paprika
Stap 1
Laat de maïs uitlekken. Snijd 1½ paprika in stukken, snijd ½ paprika in kleine blokjes. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil eraf en pers 1½ vrucht uit. Snijd ½ vrucht in 4 partjes.
Stap 2
Mix 2/3 van de maïs met de grofgesneden paprika, cajunkruiden en het limoen- en wortelsap in de blender tot een bijna gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Zet de soep minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Meng intussen de rest van de maïs en paprikablokjes met het limoenrasp en bewaar afgedekt in de koelkast.
Stap 4
Schenk de soep in kommetjes en verdeel de maïstopping erover. Garneer met een limoenpartje. Neem de gekoelde soep mee in een thermosfles en bewaar de topping gekoeld in een bewaardoos.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie136 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten24 g
- Vet2 g
