Munt-doperwtencouscous
Ingrediënten
Bereidingswijze Munt-doperwtencouscous
Stap 1
Blancheer de doperwten 8 minuten in kokend water. Breng 350 ml water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
Stap 2
Schep de couscous in een kom om met de hete bouillon. Dek af met een deksel en laat 5 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork.
Stap 3
Snipper de ui. Snijd de tomaten in dikke plakken. Verwarm een koekenpan met 1 el olijfolie en bak de tomaten 4 minuten per kant.
Stap 4
Zet het vuur laag, snijd de witte kaas blokjes in plakken en besprenkel met 1 el olijfolie, bestrooi met versgemalen peper en bak 2 minuten per kant bij de tomaten.
Stap 5
Rasp de schil van de sinaasappel. Hak de muntblaadjes grof. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schud uit op een bord.
Stap 6
Verwarm de koekenpan met 2 el olijfolie en fruit de ui. Voeg 2 el geraspte sinaasappelschil, de couscous, de doperwten en de munt toe.
Stap 7
Schep om met het amandelschaafsel en verdeel over 4 borden. Verdeel de gebakken tomaat en witte kaas over de couscous.
