Noedels met varkensvlees, bimi en taugé
Ingrediënten
Bereidingswijze Noedels met varkensvlees, bimi en taugé
Stap 1
Klopt de eieren los. Pers de knoflook uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in ringetjes.
Stap 2
Snijd de dikke stronkjes van de bimi in de lengte door.
Stap 3
Verhit 1 theelepel zonnebloemolie in een kleine koekenpan.
Stap 4
Giet de helft van het losgeklopte ei in de pan, draai zodat het ei zich in een dun laagje over de bodem verspreidt en bak snel tot een omelet.
Stap 5
Laat op een plank glijden, verwarm opnieuw 1 theelepel olie en bak nog een omelet. Snijd ze in reepjes.
Stap 6
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
Stap 7
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote wok en bak het bami-nasivlees rondom in enkele minuten bruin. Het hoeft nog niet gaar te zijn. Schep het vlees op een bord.
Stap 8
Roer de ketjap manis, soja- en oestersaus en knoflook tot een woksausje. Voeg indien gewenst de rode chilipeper toe.
Stap 9
Doe de bimi in de wok en roerbak op hoog vuur 3 minuten.
Stap 10
Voeg het woksausje, het vlees, de noedels en de omeletreepjes toe en wok nog 2-3 minuten tot het vlees gaar en alles goed warm is.
Stap 11
Breng het noedelgerecht op smaak met peper, verdeel over kommen en serveer met de taugé eroverheen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten57 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
