Noord-Afrikaanse kippenbouten met tutti frutti
Ingrediënten
Bereidingswijze Noord-Afrikaanse kippenbouten met tutti frutti
Stap 1
Lek de tomatenblokjes uit. Doe 4 eetlepels olijfolie in een grote kom en voeg de paprika-, gemberpoeder, kurkuma, wat zout en flink wat versgemalen zwarte peper toe. Giet de honing erbij en klop tot een marinade.
Stap 2
Maak met een scherp mes wat inkepingen in het kippenvlees en doe de bouten in de kom. Wrijf ze met je handen goed in met de marinade, ook in de inkepingen. Zet apart en laat 10 minuten marineren.
Stap 3
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Verdeel de tomaatblokjes en tutti frutti over een grote ovenschaal. Verdeel de gemarineerde kippenbouten er in een enkele laag overheen.
Stap 4
Giet de overgebleven marinade en olijfolie over de kip. Schenk de azijn en 2 eetlepels water onderin de ovenschaal. Bak de kip 45 minuten in de oven.
Stap 5
Strooi dan het amandelschaafsel erover en bak nog 10 minuten, tot de kip gaar is. Lekker met couscous en een lepel Griekse stijl yoghurt.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie645 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten31 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
