Norske suksesskake - Noorse succestaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Norske suksesskake - Noorse succestaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Maal de amandelen in de keukenmachine tot een fijn meel.
Stap 3
Meng het amandelmeel in een kom met 150 g suiker.
Stap 4
Splits de eieren.
Stap 5
Klop in een kom de eiwitten heel stijf en spatel ze luchtig door het amandelmengsel.
Stap 6
Verdeel het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Stap 7
Zet de vorm in de oven en bak de taartbodem in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Stap 8
Snijd intussen het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
Stap 9
Klop in een pan met een dikke bodem de eidooiers met de slagroom, de rest van de suiker, de custardpoeder en het vanillemerg met een garde door elkaar.
Stap 10
Verwarm het mengsel op matig hoog vuur en laat het al roerend met een houten lepel binden tot een mooie vla.
Stap 11
Neem de pan van het vuur en klop er klontje voor klontje de boter door.
Stap 12
Laat de vla in de koelkast in 30 minuten steviger worden.
Stap 13
Schaaf de chocolade met een dunschiller in krullen of flinters Neem de taartbodem nog warm uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.
Stap 14
Leg de taartbodem op een platte schaal.
Stap 15
Strijk de vla met een spatel over de taartbodem uit.
Stap 16
Strooi de chocolade in het midden.
Stap 17
Bewaar de taart tot gebruik op een koele plaats.
