Omgekeerd appeldessert met kaneel en crème fraîche
Ingrediënten
Bereidingswijze Omgekeerd appeldessert met kaneel en crème fraîche
Stap 1
Extra benodigdheden: appelboor, bakpapier.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3
Snijd de appels overdwars door de helft en haal met een appelboor het klokhuis eruit.
Stap 4
Vul het gat voor driekwart met marsepein en vul de rest op met boter.
Stap 5
Leg bakpapier op de ovenplaat en strooi hier de poedersuiker op.
Stap 6
Leg daar de appels op met de platte kant naar beneden.
Stap 7
Dek elke appel af met een plakje bladerdeeg en druk dit lichtjes rondom aan.
Stap 8
Plaats de ovenplaat in de oven en bak de appels twintig minuten.
Stap 9
Meng intussen de crème fraîche met de kaneel en suiker en zet dit weg in de koeling.
Stap 10
Neem de appels van de bakplaat en leg ze met het deeg naar beneden op een bord.
Stap 11
Schep een eetlepel crème fraîche met kaneel over de appels en garneer met een takje munt en de aalbessen.
