Oosterse mosselen met verse koriander-mangosalsa
Ingrediënten
Bereidingswijze Oosterse mosselen met verse koriander-mangosalsa
Stap 1
Snijd de gember in dunne schijfjes. Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de peper in dunne ringetjes. Hak de koriander grof. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Pers de limoen.
Stap 2
Spoel de mosselen onder stromend water en leg ze in en grote (mossel)pan. Gooi kapotte mosselen weg + mosselen, die na een tik op het werkvlak niet dichtgaan. Sprenkel de wokolie en sojasaus erover en verdeel gember, knoflook, drievierde van de rode peper en enkele eetlepels koriander tussen de mosselen. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Schud even en kook de mosselen 6-8 minuten tot alle schelpen open staan.
Stap 3
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een schaaltje de mango met bosui, de resterende rode peper en koriander en limoensap. Serveer de mosselen en geef de salsa erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten30 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
