Oosterse pompoensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Oosterse pompoensoep
Stap 1
Extra benodigdheden: keukentouw, staafmixer of keukenmachine.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Snijd de boven- en onderkant van de pompoen, snijd overdwars door.
Stap 4
Snijd daarna met een lang mes de schil van de zijkant.
Stap 5
Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 6
Verwijder de zaadjes uit de rode peper.
Stap 7
Verhit een soeppan en bak de pompoen en ui vijf minuten stevig aan in de olie.
Stap 8
Haal met een dunschiller vier grote repen groene schil van de limoen en pers hem daarna uit.
Stap 9
Bind iets meer dan de helft van de koriandertakjes en de limoenschil stevig bij elkaar met keukentouw.
Stap 10
Voeg de bouillon, een halve rode peper en het korianderbosje toe.
Stap 11
Laat vijfentwintig tot dertig minuten zachtjes koken tot de pompoen zacht is.
Stap 12
Verwijder de koriander en pureer de soep met de staafmixer of keukenmachine.
Stap 13
Voeg dan de kokosmelk toe.
Stap 14
Proef en breng op smaak met zout, oestersaus en limoensap.
Stap 15
Zeef indien gewenst en garneer met de overgebleven koriander en rode peper.
