Open lasagne met kabeljauw
Ingrediënten
Bereidingswijze Open lasagne met kabeljauw
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kabeljauw ontdooien (indien nodig) en dep droog met keukenpapier.
Stap 2
Kook de lasagnebladen in ruim water beetgaar en giet af. Besprenkel met wat olijfolie tegen het plakken.
Stap 3
Rasp intussen de groene schil van een limoen en pers het sap uit. Meng in een kom de pesto met de limoenrasp en sap.
Stap 4
Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en versgemalen peper. Snijd de tomaten in dunne plakjes.
Stap 5
Halveer de lasagnebladen. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel 4 lasagnebladen over de bodem van de ovenschaal en leg op elk vel dakpansgewijs 3 plakjes tomaat.
Stap 6
Leg op elk blad met tomaat een kabeljauwfilet en bedek met een eetlepel pesto. Verdeel over elke kabeljauwfilet wat plakjes tomaat, bedek met pesto en eindig met een lasagnevel.
Stap 7
Gaar de lasagnepakketjes ongeveer 10 minuten in de oven. Snijd de limoen in kwarten. Verdeel de open lasagne pakketjes over 4 borden. Besprenkel met olijfolie, serveer met de limoen en bestrooi met versgemalen peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie651 kcal
- Eiwit37 g
- Koolhydraten65 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
