Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ovenschotel van spruitjes, rode ui en kip piri piri
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ovenschotel van spruitjes, rode ui en kip piri piri
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in plakken van 0,5 cm dik. Halveer de spruitjes.
Stap 2
Snijd de saucijsjes in vier gelijke stukken. Snijd de uien aan de bovenkant vier keer kruislings in, maar niet helemaal door.
Stap 3
Verdeel de aardappel, spruitjes en worstjes in een met bakpapier beklede ovenschaal. Zet de uien er met de snijkant naar boven tussen en besprenkel alle groenten met 5 el olijfolie, peper en zout. Rooster 25 minuten in de oven.
Stap 4
Schep halverwege alle groenten, behalve de uien om en duw de blaadjes van de uien iets naar buiten zodat een bloem ontstaat.
Stap 5
Meng ondertussen de pesto rosso door de rest van de olijfolie. Neem de ovenschaal uit de oven en besprenkel met de pesto rosso.
