Paddenstoelen yakitori
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelen yakitori
Stap 1
Breng de sherry, honing, rijstazijn, sojasaus en bruine basterdsuiker in een steelpan aan de kook. Laat op laag vuur 25 minuten zachtjes inkoken.
Stap 2
Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Stap 3
Snijd intussen de bosui elk in 8 gelijke stukjes. Rijg aan elke satéprikker een oesterzwam, stukjes bosui, shiitake, stukje bosui en nog een oesterzwam.
Stap 4
Bestrijk de paddenstoelen rondom met de helft van de yakitori marinade. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 5
Spoel met koud water en laat uitlekken.
Stap 6
Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de andijvie 2 minuten. Voeg de noedels en de rest van de yakitori marinade toe en roerbak nog 1 minuut.
Stap 7
Bestrijk de bodem van een grillpan dun met de rest van de olie. Grill de paddenstoelen-yakitori in circa 3 minuten goudbruin.
Stap 8
Keer halverwege. Serveer met de roerbaknoedels. Lekker met geroosterd sesamzaad.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie473 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten66 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
