Paddenstoelenlasagne
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelenlasagne
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
Stap 2
Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Stap 3
Verhit een hapjespan met 2 el olie en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten op hoog vuur.
Stap 4
Verwarm intussen in een steelpan de melk en verkruimel er het bouillonblokje boven. Klop los met het zakje ‘besciamella’ (witte saus) uit het pak.
Stap 5
Roer goed door en schep de champignons door de gebonden saus. Breng op smaak met cayennepeper.
Stap 6
Verhit de hapjespan opnieuw met 2 el olie en bak de pompoen op hoog vuur 5 minuten aan.
Stap 7
Blus af met 450 ml water en roer er het zakje ‘tomatensaus’ uit het pak door. Breng aan de kook. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 8
Schep een dun laagje pompoen-tomatensaus in de ovenschaal. Dek af met lasagnevellen, een dunne laag pompoen-tomatensaus en een deel van de paddenstoelensaus. Herhaal in dunne lagen en eindig met een laag paddenstoelensaus.
Stap 9
Bestrooi met geraspte kaas. Bak de lasagne in de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie678 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten65 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
