Paddenstoelenrendang met roerbakgroenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelenrendang met roerbakgroenten
Stap 1
Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de buitenste bladeren van de stengels citroengras en kneus de stengels met de achterkant van een mes.
Stap 2
Snijd de shiitake en oesterzwammen in repen.
Stap 3
Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe rendang en de helft van de knoflook en gember 2 minuten op laag vuur.
Stap 4
Voeg de kokosmelk en het citroengras toe en breng aan de kook. Voeg de paddenstoelen toe en laat op laag vuur, zonder deksel 20 minuten zachtjes koken.
Stap 5
Breng op smaak met 2 el ketjap en versgemalen peper. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 6
Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de rest van de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 minuten.
Stap 7
Breng op smaak met de rest van de ketjap en versgemalen peper. Serveer ¾ van de paddenstoelenrendang met de roerbakgroenten en de rijst.
Stap 8
Bewaar de rest van de rendang voor tosti van de volgende dag.
Stap 9
Lekker met koriander.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie678 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten79 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd19 g
Trefwoorden
