Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Paddenstoelensaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Paddenstoelensaus
Stap 1
Snipper de ui in kleine stukjes.
Stap 2
Hak de gemengde paddenstoelen grof.
Stap 3
Hak de verse tijmblaadjes fijn.
Stap 4
Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt of gebruik bakvet van vlees.
Stap 5
Schep de ui en paddenstoelen erdoor en bak de paddenstoelen al omscheppend op matig hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
Stap 6
Roer de mosterd en tijm erdoor en strooi er zout en versgemalen peper over.
Stap 7
Schenk de fond erbij en verwarm alles 2 minuten op hoog vuur, laat wat vocht verdampen.
Stap 8
Schenk dan de room erbij en kook het geheel op matig hoog vuur enkele minuten in tot het een lekkere romige saus wordt.
Stap 9
Serveer de saus met varkensoester.
