Paella
Ingrediënten
Bereidingswijze Paella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Wrijf in een vijzel of een kopje de saffraandraadjes met wat zout tot een poeder.
Stap 3
Snijd de worst in plakjes.
Stap 4
Snijd de kip grof.
Stap 5
Snipper de ui.
Stap 6
Snijd paprika's in blokjes en de tomaten in stukjes.
Stap 7
Hak de oregano fijn.
Stap 8
Verwarm de olijfolie in een paellapan of ovenvaste braadpan en bak de plakjes chorizo en de garnalen 2-3 minuten en schep ze op een bord.
Stap 9
Bak de stukken kipfilet in het bakvet rondom bruin.
Stap 10
Leg ze ook op het bord.
Stap 11
Fruit vervolgens de ui en paprika 2-3 minuten in het bakvet.
Stap 12
Roer de stukjes tomaat erdoor en laat de groenten 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 13
Schep dan de rijst, paprikapoeder, saffraan, oregano en doperwten erdoor.
Stap 14
Schenk de bouillon erbij en leg de stukken kip met de garnalen en de plakjes chorizo tussen de rijst.
Stap 15
Laat de paella in de oven in 20 minuten gaar worden.
Stap 16
Lekker met een frisse salade.
