Panna cotta met advocaat en mango
Ingrediënten
Bereidingswijze Panna cotta met advocaat en mango
Stap 1
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Stap 2
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het zwarte merg eruit.
Stap 3
Breng in een pan de slagroom met de suiker en de helft van het vanillemerg aan de kook.
Stap 4
Laat de room 3-5 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 5
Los de blaadjes gelatine van het vuur af al roerend op in de warme room.
Stap 6
Laat het roommengsel (in een bak met koud water) afkoelen tot het geleiachtig wordt.
Stap 7
Spatel er vervolgens de yoghurt en 4/5 van de advocaat door.
Stap 8
Schep het mengsel in ingevette soufflébakjes (125 ml) en strijk de bovenkant glad.
Stap 9
Laat de panna cotta in de koelkast in één tot anderhalf uur stevig worden.
Stap 10
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit.
Stap 11
Snijd de plakken in kleine blokjes.
Stap 12
Schep de blokjes in een kom om met de resterende vanillemerg en het sinaasappelsap en laat ze minstens 30 minuten marineren.
Stap 13
Leg op elk soufflébakje een bordje, keer ze samen en laat de panna cotta op de bordjes glijden.
Stap 14
Schep de mangoblokjes met marinade eromheen.
Stap 15
Snijd de aardbeien in vieren.
Stap 16
Schep een klein toefje advocaat op de panna cotta en leg de partjes aardbei erop.
