Pannenkoeken gevuld met roodfruitcompote en chocolade-ijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Pannenkoeken gevuld met roodfruitcompote en chocolade-ijs
Stap 1
Doe de bloem met een snuf zout in een kom en breek de eieren erboven.
Stap 2
Schenk de melk erbij en klop alles met de handmixer tot een glad en vloeibaar beslag.
Stap 3
Verwarm een klontje boter in een koekenpan.
Stap 4
Schenk met een soeplepel wat beslag in de pan en laat dit, door de pan boven het vuur te draaien, over de hele panbodem uitvloeien.
Stap 5
Bak de pannenkoek op matig hoog vuur tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant goudbruin.
Stap 6
Keer de pannenkoek voorzichtig met een spatel en bak de andere kant goudbruin.
Stap 7
Laat de pannenkoek op een warm bord glijden en bak van de rest van het beslag nog 8-10 pannenkoeken.
Stap 8
Houd ze tijdens het bakken warm door het bord in een warme oven van 100°C te zetten.
Stap 9
Dek de pannenkoeken af met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen in de oven.
Stap 10
Maak intussen de compote.
Stap 11
Breng in een pan de bevroren frambozen en bessen met 100 ml water aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken.
Stap 12
Roer de crème de cassis en de suiker erdoor en laat alles nog even zachtjes inkoken tot het een dikke compote wordt.
Stap 13
Schep op elke pannenkoek een reep warme compote en rol de pannenkoeken op.
Stap 14
Halveer de rollen en leg op elk bord drie rolletjes met een flinke bol chocolade-ijs ernaast.
