Pannenkoeken met kaas, salami en tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Pannenkoeken met kaas, salami en tomaat
Stap 1
Meng het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom met een snuf zout en breek het ei erboven.
Stap 2
Schenk de helft van de melk erbij en roer alles met de handmixer tot een glad beslag.
Stap 3
Schenk al mixend de rest van de melk erbij tot het een mooi pannenkoekenbeslag is.
Stap 4
Laat het beslag een half uur rusten.
Stap 5
Snijd de tomaten in plakken.
Stap 6
Roer de geraspte kaas door het beslag.
Stap 7
Verwarm een klontje boter in de koekenpan en schep er een halve soeplepel beslag in terwijl u de panbodem schuin houdt.
Stap 8
Laat, door de pan te draaien, het beslag snel over de hele bodem uitvloeien.
Stap 9
Leg plakjes salami en tomaat in het beslag.
Stap 10
Bak de pannenkoek op matig hoog vuur tot er aan de bovenkant bubbeltjes ontstaan en het beslag bijna droog is.
Stap 11
Keer de pannenkoek dan met behulp van een deksel: leg de deksel op de pan en keer ze samen, zodat de pannenkoek op de deksel ligt.
Stap 12
Laat nu de pannenkoek met de ongebakken kant in de pan glijden.
Stap 13
Bak ook de onderkant goudbruin.
Stap 14
Laat de pannenkoek op een warm bord glijden.
Stap 15
Bak op dezelfde manier nog drie pannenkoeken.
