Paprika en zoete aardappelplaattaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Paprika en zoete aardappelplaattaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen 1 cm naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak 10 minuten in de oven.
Stap 2
Kook ondertussen de blokjes zoete aardappel 10 minuten in water met zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de soepballetjes in 3 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Stap 3
Snijd de paprika’s in ringen. Meng de tapenade door de crème fraîche.
Stap 4
Giet de aardappelen af. Neem de taartbodem uit de oven. Verdeel achtereenvolgens het crème fraîchemengsel, aardappelblokjes, paprika en gehakballetjes over de taartbodem.
Stap 5
Bak in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer met de basilicum.
