Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Paprikasoep basisrecept
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Paprikasoep basisrecept
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika's in stukken en de uien grof. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat en meng er de olie en rozemarijn door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om en leg de tomaatjes ertussen.
Stap 2
Doe de geroosterde groenten in een soeppan, maar houd de tomaatjes apart. Voeg de tomatenblokjes, bouillonblokjes, het (gerookte-)paprikapoeder en 750 ml water toe. Laat 5 min. zachtjes koken.
Stap 3
Spoel intussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Pureer de soep met de staafmixer. Zet terug op de warmtebron, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 3 min.
Stap 4
Schep de soep in kommen, leg de tomaatjes erin en verkruimel de feta erboven.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie559 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten48 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd10 g
