Parelcouscous met gemarineerde kastanjechampignons
Ingrediënten
Bereidingswijze Parelcouscous met gemarineerde kastanjechampignons
Stap 1
Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de knoflook, de helft van de tijm en de olijfolie in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Meng de kastanjechampignons door de marinade en zet apart.
Stap 2
Maak de spruiten schoon door een stukje van de onderkant te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Breng een pan water aan de kook en kook de spruiten in 7 minuten beetgaar. Giet af.
Stap 3
Kook intussen de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.
Stap 4
Verhit een pan en bak de spekblokjes 5 minuten. Voeg de gemarineerde kastanjechampignons toe en bak 7 minuten mee.
Stap 5
Voeg de couscous en de spruiten toe aan het champignonmengsel en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de couscous over de borden en garneer met de overige tijm.
