Parmezaanse papperdelle van knolselderij
Ingrediënten
Bereidingswijze Parmezaanse papperdelle van knolselderij
Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook.
Stap 2
Haal met een dunschiller een derde van de gele schil van de citroen af en snijd deze tot zeer dunne reepjes.
Stap 3
Pers de citroen en voeg het sap toe aan het water.
Stap 4
Rooster de pijnboompitjes in een grote, droge koekenpan goudbruin en houd apart.
Stap 5
Snijd de helft van de ham in flinterdunne reepjes.
Stap 6
Bak deze in de koekenpan met de helft van de olijfolie licht krokant.
Stap 7
Schil de knolselderij en snijd hem in plakken van een cm dik.
Stap 8
Snijd daar met de dunschiller of kaasschaaf rondom de zijkant linten van.
Stap 9
Kook de linten drie à vier minuten in het water en giet af.
Stap 10
Voeg aan de warme reepjes ham toe en schud voorzichtig door.
Stap 11
Breng op smaak met wat zout indien gewenst.
Stap 12
Maak de rucola aan met de rest van de olie, de azijn, peper en zout.
Stap 13
Verdeel de knolselderij over de borden en garneer met de kaas, citroenschil, de resterende rauwe ham, rucola en pijnboompitjes.
