Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pasta alla norma
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pasta alla norma
Stap 1
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de helft van de aubergineblokjes in 6-8 min. goudgeel en gaar. Schud ze op een bord. Bak zo ook de rest van de aubergine in nog 2 el olie.
Stap 3
Verhit in een hapjespan de overige 2 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat de saus op een lage stand 10 min. zachtjes koken. Kook intussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Stap 4
Giet de penne af. Schep de pasta en aubergine door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de ricotta in bergjes over de pasta en bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie483 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten72 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
