Pasta met andijvie en gebakken champignons
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met andijvie en gebakken champignons
Stap 1
Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum in reepjes.
Stap 2
Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de sojasaus toe en breng op smaak met peper.
Stap 3
Verhit voor de bechamelsaus de rest van de olijfolie in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer door. Laat het mengsel (roux) ca. 3 minuten op laag vuur gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend met een garde aan de kook tot een gladde saus.
Stap 4
Verkruimel de roquefort boven de bechamelsaus en roer erdoor. Schep de saus met de andijvie door de pasta.
Stap 5
Schep in vier borden, verdeel de gebakken champignons erover en garneer met de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie610 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten70 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
