Pasta met aubergine, spek en olijven
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met aubergine, spek en olijven
Stap 1
Snijd het spek in stukjes. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Snijd van de basilicum de steeltjes fijn. Houd het blad apart.
Stap 2
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Laat de olijven uitlekken en hak deze grof. Verhit ½ eetlepel olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de stukjes ontbijtspek enkele minuten op hoog vuur.
Stap 3
Schep de blokjes aubergine erdoor, bestrooi het geheel met een snuf zout en het paprikapoeder en schep om.
Stap 4
Schenk de rest van de olijfolie erbij, schep om en bak de aubergine op middelhoog vuur 5-10 minuten. Roer af en toe in de pan.
Stap 5
Roer de basilicumsteeltjes en knoflook door de aubergine en bak 1 minuut. Schenk de tomaatblokjes erbij en laat de auberginesaus pruttelen terwijl je de penne beetgaar kookt.
Stap 6
Roer de olijven door de saus. Giet de pasta af en doe bij de saus en meng goed, verdeel over de borden en bestrooi met Parmezaan en basilicumblaadjes en serveer.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie545 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten72 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
