Pasta met basilicum en pijnboompitten
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met basilicum en pijnboompitten
Stap 1
Rooster de pijnboompitten goudbruin met iets zout in een droge koekenpan onder voortdurend schudden.
Stap 2
Kook de pasta beetgaar in zout water zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 3
Hak ondertussen de knoflook en ansjovis grof.
Stap 4
Stoof de knoflook en ansjovis vijf minuten in een grote hapjespan met een kwart van de olie op matig vuur gaar zodat de ansjovis uit elkaar valt.
Stap 5
Giet de pasta af en doe de hete pasta in de hapjespan.
Stap 6
Pluk de blaadjes van de basilicum, houd een aantal mooie toppen basilicum apart.
Stap 7
Voeg de overige basilicum, wat peper, zout en een derde van de kaas toe aan de pasta, schud even goed door.
Stap 8
Serveer de pasta in warme diepe borden en besprenkel met de overgebleven kaas, vers gemalen peper, de pijnboompitten en de resterende olijfolie.
Stap 9
Garneer met de topjes basilicum.
