Pasta met champignons, prei en citroen-broodkruim
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met champignons, prei en citroen-broodkruim
Stap 1
Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook uit. Pluk de blaadjes van het bosje oregano.
Stap 2
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote anti-aanbakpan of wok. Roerbak de preiringen 5 minuten op middelhoog vuur.
Stap 4
Voeg de kastanjechampignons toe met een flinke snuf peper en zout, draai het vuur wat hoger en wok de champignons in 5-10 minuten goudbruin.
Stap 5
Bak de knoflook en ¾ van de oregano 1 minuut mee. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een kleine koekenpan.
Stap 6
Voeg de panko en citroenrasp toe, bestrooi met zout en peper en bak enkele minuten tot het citroen-broodkruim goudbruin is.
Stap 7
Schud op een bord. Giet de linguine af; bewaar een scheut kookwater.
Stap 8
Voeg de linguine met het citroensap toe aan het mengsel van prei en champignons, schep even goed om en voeg het kookwater toe.
Stap 9
Laat even bubbelen tot je een lichte, dunne saus hebt.
Stap 10
Bestrooi het gerecht met de rest van de oregano en het citroen-broodkruim en serveer.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten81 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
