Pasta met ham en courgette
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met ham en courgette
Stap 1
Verwijder de uiteinde van de courgettes en snijd de courgette in kleine blokjes.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de uiringen en courgetteblokjes al omscheppend vier minuten tot ze iets zachter worden.
Stap 3
Breng intussen voor de pasta een grote pan ruim water met wat zout aan de kook.
Stap 4
Strooi de Italiaanse kruiden en wat zout en peper over het ui-courgettemengsel en voeg de tomatenblokjes met het sap toe.
Stap 5
Roer alles goed door.
Stap 6
Breng alles op matig hoog vuur aan de kook en laat de groentesaus twaalf minuten zachtjes sudderen.
Stap 7
Voeg als het te droog wordt een beetje water toe.
Stap 8
Voeg de pasta aan het kokende water toe.
Stap 9
Roer een keer door en kook de pasta op matig hoog vuur zonder deksel in tien minuten beetgaar.
Stap 10
Snijd de plakjes ham in lange repen van een cm breed.
Stap 11
Roer de helft van de reepjes door de groentesaus en warm nog even door.
Stap 12
Giet de pasta af in een vergiet en laat de pasta heel even uit lekken.
Stap 13
Schep de pasta in diepe borden en schep de groentesaus erover.
Stap 14
Strooi de geraspte kaas erover en verdeel de resterende reepjes ham erop.
