Pasta met rode bietensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met rode bietensaus
Stap 1
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Rasp de kaas.
Stap 2
Doe 400 gr bieten, hazelnoten, gember, knoflook, kaas, rode wijnazijn en olijfolie in de kom van de keukenmachine en pureer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rest van de bieten in kleine blokjes.
Stap 3
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Stap 4
Verhit de bietensaus in een steelpan, maar laat niet koken. Voeg de spaghetti en eventueel wat van het kookvocht toe als de pasta te droog is. Schep de rucola en bietenblokjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
