Pasta met tuinerwtenpesto en gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met tuinerwtenpesto en gerookte zalm
Stap 1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de erwten in een grote kom en schenk er 2 liter kokend water op. Laat 5 minuten staan. Giet de erwten af in een vergiet.
Stap 2
Rasp de citroen en pers het uit. Pureer de helft van de erwten met de ricotta en citroensap- en rasp tot een dikke saus. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Stap 3
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg het erwten-ricottamengsel en de rest van de erwten toe en warm mee.
Stap 4
Giet de spaghetti af, bewaar wat van het kookwater. Voeg de pasta toe aan de saus met een scheutje van het kookwater.
Stap 5
Snijd de gerookte zalm en schep door de pasta. Hak de dille fijn en bestrooi de pasta met ¾ van de dille. Schep alles nog even om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over vier borden en maak af met de achtergehouden dille.
