Pasta uit de zee
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta uit de zee
Stap 1
Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm. Snijd de kaas in flinterdunne plakjes. Spoel de mosselen in een vergiet en laat ze uitlekken. Gooi kapotte mosselen of mosselen die na een flinke tik op het werkvlak niet dicht gaan, weg. Schep de helft van de olijfolie in een (mossel)pan en leg de mosselen erop. Verdeel de knoflook ertussen. Smoor de mosselen op hoog vuur in 6-8 minuten gaar. Neem de mosselen met een schuimspaan uit het vocht en doe ze in een vergiet. Bewaar het vocht. Haal de helft van de mosselen uit de schelp.
Stap 2
Kook de penne in een grote pan met ruim kokend water en zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm intussen in een braadpan de resterende olijfolie en fruit de stukken bosui even aan. Roer 200 ml mosselkookvocht erdoor en laat dit op hoog vuur in 3-4 minuten tot de helft inkoken.
Stap 3
Schenk de room erbij en breng opnieuw aan de kook. Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat de blaadjes roerend net slinken. Laat de pasta in een vergiet even uitlekken.
Stap 4
Schep de penne met het mosselvlees en de garnalen door de roomsaus en warm de pasta omscheppend goed door. Serveer de pasta in een grote schaal of diepe borden en leg de mosselen in de schelp ertussen. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
