Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pastasalade met gorgonzola, courgette en artisjokharten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pastasalade met gorgonzola, courgette en artisjokharten
Stap 1
Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 2
Snij de courgette in schuine plakken en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de courgette in een hete grillpan tot ze zacht worden en mooie bruine strepen krijgen.
Stap 3
Leg ze op een bord, strooi er zout en peper over en besprenkel met citroensap. Snij de gorgonzola in stukjes.
Stap 4
Giet de penne af en roer de room en gorgonzola door de nog warme pasta. Blijf roeren tot de pasta omhuld is met saus.
Stap 5
Verdeel de rucola over borden en schep de romige penne erop. Halveer de uitgelekte artisjokharten. Snij de paprika in reepjes.
Stap 6
Drapeer er per persoon twee plakken ham op en leg de plakken courgette, artisjokharten, paprika en olijven eromheen.
