Pastasalade met tomaten-balsamicodressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastasalade met tomaten-balsamicodressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2
Snijd de courgette in blokjes van 2 cm.
Stap 3
Snijd de sjalotjes in vieren.
Stap 4
Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 5
Laat de mozzarella uitlekken en dep droog.
Stap 6
Kook de fusilli in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 7
Schep in een braadslede de courgette om met de sjalotjes, knoflook, tomaatjes, paprikapoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels olijfolie.
Stap 8
Rooster het courgettemengsel in de oven in 20-25 minuten beetgaar.
Stap 9
Schep 1-2 keer om.
Stap 10
Klop in een afsluitbare kom het tomatensap met de balsamico-azijn, 2-3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
Stap 11
Laat de fusilli even in een vergiet uitlekken en schep de nog warme pasta met de geroosterde groenten door de dressing.
Stap 12
Laat de salade afkoelen.
Stap 13
Snijd de mozzarella in blokjes.
Stap 14
Schep vlak voor vertrek de blokjes mozzarella en de spinazie door de salade.
