Pastei met roze zalm en doperwtjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastei met roze zalm en doperwtjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
Stap 2
Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes.
Stap 3
Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie.
Stap 4
Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan.
Stap 5
Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.
Aanvullende benodigdheden
- - 6 eenpersoons ovenschaaltjes
Voedingswaarden
- Energie460 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten37 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
