Patat
Ingrediënten
Bereidingswijze Patat
Stap 1
Schil de aardappelen en spoel ze af onder de kraan.
Stap 2
Snijd de aardappelen in de lengte in plakken van een cm dik.
Stap 3
Snijd deze plakken in lange repen van een cm breed.
Stap 4
Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook.
Stap 5
Voeg de aardappelrepen toe en kook ze in vier tot vijf minuten beetgaar, ze moeten nog wel stevig zijn.
Stap 6
Giet de aardappelrepen in een vergiet af en laat ze heel goed uitlekken en afkoelen.
Stap 7
Verwarm de oven voor op 225°C.
Stap 8
Spreid de aardappelrepen uit op een laag keukenpapier en dep ze goed droog.
Stap 9
Roer in een kom de olijfolie om met de paprikapoeder en kruiden.
Stap 10
Schep de aardappelrepen erdoor.
Stap 11
Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de aardappelrepen hierop uit.
Stap 12
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de frieten in tien tot vijftien minuten knapperig bruin en gaar.
Stap 13
Schep de frieten in een schaal en strooi er wat zout over.
