Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pavlova met bosvruchten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pavlova met bosvruchten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150ºC. Maak een kom vetvrij met het citroensap. Klop er met de mixer de eiwitten in stijf. Meng de basterdsuiker met de maïzena en voeg dit in gedeelten, al kloppend, toe aan het eiwit. Klop de azijn erdoor.
Stap 2
Schep het glanzende schuimmengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en vorm een cirkel van ø 20 cm. Verlaag de oventemperatuur naar 120ºC en bak de pavlova 1 uur in het midden van de oven, tot de buitenkant knapperig is. Laat de schuimbodem afkoelen in de oven.
Stap 3
Klop de slagroom lobbig. Schep de room op de pavlova, verdeel het fruit erover en bestrooi met poedersuiker.
