Pekingeendpannenkoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pekingeendpannenkoekjes
Stap 1
Zeef de bloem met de maizena en voeg het kokende water en ½ tl sesamolie toe. Roer met een pollepel tot een klonterig beslag. Wacht even met kneden tot het deeg iets is afgekoeld. Kneed vervolgens tot een soepel deeg en laat even rusten.
Stap 2
Snijd de komkommer en bosui in stukken van 8 cm lang en snijd die stukken in dunne reepjes.
Stap 3
Snijd het vet van de eendenborst met een scherp mes kruislings in. Wrijf de eendenborst rondom in met de oriëntaalse kruiden en peper en zout.
Stap 4
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg de eend er met de vetkant naar onderen in. Bak 6-8 minuten op de vetkant en vervolgens nog 4 minuten op de andere kant. Verpak in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Stap 5
Verdeel het deeg in 18 porties en rol er balletjes van. Druk de balletjes iets plat. Bestuif het aanrecht met bloem en smeer steeds een schijfje deeg in met sesamolie en leg er een tweede schijfje op. Rol ze samen zo dun mogelijk uit, herhaal tot al het deeg is uitgerold.
Stap 6
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de pannenkoekjes 1 minuut per kant. Haal ze direct uit de pan weer van elkaar, zodat je steeds twee pannenkoekjes krijgt.
Stap 7
Snijd de eend in dunne plakken en serveer met de bosui, komkommer, pannenkoekjes en hoisinsaus.
Aanvullende benodigdheden
- - deegroller
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie208.2 kcal
- Eiwit10.2 g
- Koolhydraten27.2 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd1.5 g
Trefwoorden
