Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Penne all'arrabbiata
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Penne all'arrabbiata
Stap 1
Hak de knoflook fijn.
Stap 2
Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
Stap 3
Snijd de tomaten in stukjes.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
Stap 5
Fruit de knoflook en rode peper zachtjes aan.
Stap 6
Roer de tomaten met wat zout en versgemalen peper erdoor.
Stap 7
Laat tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
Stap 8
Kook intussen de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in tien tot twaalf minuten beetgaar.
Stap 9
Voeg als de saus te dik wordt een soeplepel van het pastakookvocht toe.
Stap 10
Laat de penne heel even in een vergiet uitlekken en doe terug in de pan.
Stap 11
Roer driekwart van de tomatensaus door de penne en warm nog even door.
Stap 12
Serveer de penne met de rest van de saus en wat Grana padano erover.
Stap 13
Garneer met basilicum.
