Penne met paprika, zalm en basilicum
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met paprika, zalm en basilicum
Stap 1
Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten in de breedte in dunne reepjes.
Stap 2
Snij de knoflook in plakjes.
Stap 3
Schep de paprikareepjes in een hapjespan om met de plakjes knoflook, Italiaanse kruiden, wat zout en versgemalen peper en de olijfolie.
Stap 4
Smoor de paprika afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar, schep af en toe om.
Stap 5
Voeg eventueel en scheutje water toe, als het te hard gaat.
Stap 6
Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 7
Verwijder het vel van de zalm en snijd de filets in stukjes.
Stap 8
Schep de stukjes zalm door de paprika en laat de zalm in 3-4 minuten net aan gaar worden.
Stap 9
Giet de penne af en schep de pasta door het paprikamengsel, voeg zo nodig zout en peper naar smaak toe.
Stap 10
Verdeel de pasta over warme diepe borden en strooi het basilicum erover.
Stap 11
Of laat de pasta afkoelen tot lauwwarm of koud en serveer als salade.
