Penne met tomaatjes en lamssaucijsjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Penne met tomaatjes en lamssaucijsjes
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 2
Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 3
Prik de saucijzen op enkele plaatsen in. Verwarm de boter in een hapjespan en bak de lamssaucijzen in 5 minuten bruin.
Stap 4
Schep intussen in een braadslede de tomaatjes met ui, tijm, wat zout en versgemalen peper en olijfolie door elkaar.
Stap 5
Schuif de braadslede 10 cm onder de hete grill en rooster de tomaatjes en ui in 4-6 minuten gaar. De velletjes van de tomaten springen dan open.
Stap 6
Voeg het water aan de saucijzen toe en smoor ze in nog 5 minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Neem de saucijzen uit de pan en snijd ze in plakjes.
Stap 8
Giet de pasta af en schep de penne met de jus en de plakjes saucijs door de tomaatjes.
Stap 9
Schep het gerecht in diepe borden en leg in het midden een pluk rucola. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
