Perenclafoutis met bokkenpootjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Perenclafoutis met bokkenpootjes
Stap 1
Extra benodigdheden: handmixer met garden, ronde lage ovenschaal met een doorsnede van 26 cm.
Stap 2
Vet de ovenschaal in.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 4
Snijd de peren in parten zo dat u twee parten per persoon heeft.
Stap 5
Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
Stap 6
Wrijf de parten in met citroensap.
Stap 7
Klop in een kom de eieren met suiker met de handmixer tot een luchtig mengsel.
Stap 8
Laat de boter smelten.
Stap 9
Klop er de bloem met kaneel met een snuf zout door.
Stap 10
Daarna ook de gesmolten boter, crème fraîche en melk.
Stap 11
Schenk het beslag in de schaal en leg parten peer er in een cirkel in, met de smalle kant naar het midden en de bolle kant naar boven.
Stap 12
Leg de bokkenpootjes tussen de stukken peer.
Stap 13
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de clafoutis in de oven in dertig tot veertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Bestrooi de clafoutis uit de oven met poedersuiker.
Stap 15
Laat afkoelen tot lauwwarm.
