Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Picanha met kruidenrub
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Picanha met kruidenrub
Stap 1
Maak een rub door venkelzaad en de knoflook te malen in een vijzel. Voeg het gerookt paprikapoeder, tijm en de rasp van 1 sinaasappel toe. Dep de picanha droog en snijd een ruitpatroon van circa 3 mm in de vetrand. Wrijf het vlees rondom in met de rub en laat 1 uur marineren.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 125 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de picanha eerst 3 minuten op de vetkant. Draai om en bak nog 4 minuten op de andere kant. Leg in een ovenschaal en steek er een vleesthermometer in. Rooster in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van circa 55 °C heeft. Neem uit de oven en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Lekker met geroosterde spruitjes en amandelen en een frisse rode koolsalade.
