Pita met geroosterde groenten en falafel
Ingrediënten
Bereidingswijze Pita met geroosterde groenten en falafel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in parten. Schil de rode bieten en snijd in parten. Snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verdeel de zoete aardappel en rode biet over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de knoflook, komijn, gemalen koriander, iets meer dan de helft van de olijfolie, peper en zout. Rooster boven in de oven in ca. 20 minuten gaar. Schep halverwege om. Verdeel de pita’s over een ovenrooster en bak de laatste 5 minuten onderin de oven mee.
Stap 3
Pluk ondertussen voor de knoflooksaus de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng met de rest van de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak de falafel in 4 minuten rondom goudbruin. Neem de pita’s en de groenten uit de oven. Snijd de pita’s open en vul achtereenvolgens met wat ijsbergsla, geroosterde groenten, falafel en knoflooksaus. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie616 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten80 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
