Pitabroodje met gyros en tzatziki
Ingrediënten
Bereidingswijze Pitabroodje met gyros en tzatziki
Stap 1
Pers de knoflook.
Stap 2
Hak de munt (of dille) fijn.
Stap 3
Was de slabladeren en maak droog.
Stap 4
Snij de tomaten in dunne plakjes.
Stap 5
Snij de paprika's in repen.
Stap 6
Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
Stap 7
Halveer de olijven.
Stap 8
Schil de komkommer en halveer deze in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in de lengte in kleine blokjes.
Stap 9
Doe de komkommerblokjes over in een zeef en strooi er wat zout over.
Stap 10
Laat de komkommer 30 minuten uitlekken.
Stap 11
Dep de komkommer met keukenpapier droog en meng de blokjes in een kom met de yoghurt, versgemalen zwarte peper, kaneel, munt (of dille) en de helft van de olijfolie.
Stap 12
Verwarm de resterende olijfolie in een hapjespan en bak het gyrosvlees al omscheppend in 6-8 minuten bruin en gaar.
Stap 13
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen.
Stap 14
Snijd de pitabroodjes open en leg de onderste helften op borden.
Stap 15
Verdeel er slablaadjes en plakjes tomaat over.
Stap 16
Schep het gyrosvlees erop en schep hier een flinke lepel tzatziki op.
Stap 17
Garneer met de paprikarepen, uiringen en olijven.
Stap 18
Leg de bovenste helften van de pitabroodjes erop.
Stap 19
Geef de rest van de tzatziki erbij.
