Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pittig sukadevlees met rijst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pittig sukadevlees met rijst
Stap 1
Verwijder de steel en zaadlijst uit de rode peper en schil de gember. Snijd beide fijn. Snijd het citroengras in 3 stukken. Snijd het sukadevlees in stukken van 2 cm.
Stap 2
Verhit een pan met 1 el zonnebloemolie en bak het sukadevlees 4 minuten aan totdat deze begint te kleuren. Voeg hier vervolgens de rode peper, gember, citroengras, sojasaus en 300 ml water aan toe. Gaar de sukade 2 uur totdat het vlees mals is en uit elkaar valt.
Stap 3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Stap 4
Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie en wok de wokgroente 6 minuten. Hak intussen de koriander grof.
Stap 5
Serveer de pittige sukade met de rijst en wokgroente en garneer met koriander.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie675 kcal
- Eiwit52 g
- Koolhydraten76 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
