Pittige garnalenhapjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pittige garnalenhapjes
Stap 1
Knip de rijstvellen in 6 stukken. Verhit de olie in een kleine koekenpan en frituur hierin de rijstvellen steeds een paar seconden, tot ze wit en krokant zijn. Bewaar op keukenpapier.
Stap 2
Dep de garnalen droog en meng ze met de cajunkruiden en 1 el neutrale olie. Breng op smaak met zout en peper en laat kort marineren.
Stap 3
Maak de ananas schoon en snijd in kleine blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in even grote blokjes als de ananas. Hak de koriander grof en snijd de bosui in ringen. Meng de ananas, avocado en koriander voorzichtig.
Stap 4
Verhit een koekenpan zonder boter of olie. Bak hierin de garnalen om en om in 2-3 minuten gaar.
Stap 5
Verdeel de ananas-avocadosalsa over de gefrituurde rijstvellen en leg er een garnaal op. Bestrooi met de bosui en schep er wat crispy chili oil op.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie217.7 kcal
- Eiwit7.8 g
- Koolhydraten12.1 g
- Vet14.7 gWaarvan verzadigd1.9 g
Trefwoorden
