Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pizza Margherita
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pizza Margherita
Stap 1
Verhit de olijfolie voor de topping en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en oregano toe en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de oven voor op 250ºC.
Stap 2
Verdeel het pizzadeeg in 2 porties en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 plakken van circa 20 cm ø. Leg ze op de bakplaat en maak de randen iets dikker. Bestrijk met de tomatensaus en verdeel de basilicum en mozzarella erover. Bak de pizza's in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Garneer voor het serveren met extra basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - deegroller
Voedingswaarden
- Energie1035 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten115 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd18 g
