Pizza van broccoli met paprika en artisjok
Ingrediënten
Bereidingswijze Pizza van broccoli met paprika en artisjok
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed de vorm met bakpapier.
Stap 2
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukken. Maal grof in de keukenmachine en zet de gemalen broccoli afgedekt 2-3 minuten in de magnetron (800 watt).
Stap 3
Snijd de helft van de mozzarella in de keukenmachine in kleine stukjes. Meng de broccoli met de gehakte mozzarella, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en de helft van de Italiaanse kruiden tot een deeg.
Stap 4
Verdeel dit over de bodem van de vorm en strijk glad met de bolle kant van een vochtige lepel. Bak de bodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Neem de broccolibodem uit de oven en laat iets afkoelen.
Stap 5
Pureer de tomatenblokjes met een deel van het sap tot een saus en bestrijk de bodem hiermee. Verdeel de paprika en artisjok erover.
Stap 6
Leg de plakjes mozzarella erop en bestrooi met de rest van de kruiden. Bak de pizza nog 10-12 minuten in het midden van de oven tot de mozzarella licht gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - pizzavorm
- - bakpapier
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie370 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten12 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd12 g
